Начало arrow За нас
Малък бял немски шпиц, white kleinspitz
За нас

Здравейте,

 Казвам се Ивета Пировска, живея в София и имам удоволствието да ви представя моя развъдник 'ORCHIDE IN BLOSSOM" за малък бял немски шпиц. Развъдника е малък но с големи амбиции,кучетата живеят с нас в семейна среда. Заедно с моя 12 годишен син Йоан отдаваме цялата си обич на нашата любима порода.

Защо малък бял немски шпиц? Това е изключително жизнерадостно и красиво куче, което се привързва много силно към своите стопани. Несъмнено най-редкият цвят от голямото семейство на шпицовете. Дълголетен и непретенциозен, подходящ за отглеждане в апартамент. И един интересен факт - малкия бял немски шпиц е куче, което не отделя никаква миризма.

От породата започнах да се интересувам активно през 2005 година. След това прекарах дълги месеци в търсене на подходящото за мен куче, контактувах с развъдници, проучих стотици родословия. Накрая се спрях на развъдник в Москва и след дълго чакане на 18.09.2006 г. при нас пристигна DORSDORF AMARILIS (ЕЛФ) - потомък на най-титулования малък бял шпиц в света.

Бих искала да представя накратко неговите предци: дядо му DORSDORF ELF WITE е най-награждаваното куче от породата не само в Русия но и в света. 11-кратен победител на големите изложби Евразия, Европейски и Световен шампион, шампион на Франция, Австрия, Русия, Молдовия, Полша, Финландия, РКФ, Грандшампион, шампион NORDIK WINNER 2005, 4 кратен шампион на НКП. Нашия баща DORSDORF SHIKO също има изключително успешна изложбена кариера: шампион на Финландия, Русия, НКП, Грандшампион, 5-кратен кандидат за интершампион.

Моят DORSDORF AMARILIS не изостава от своите родители. Вече е млад шампион на България, млад шампион на Македония, клубен шампион и шампион на България. Кучето е обявено за най-добро младо куче за 2007 г. Наследил отличните породни качества и горд характер се надявам, че той не само ще продължи да се доказва по изложбените рингове, но и ще остави достойно поколение отговарящо на високата му класа!

 
© 2019 Orchide In Blossom
FCI / BRFK 66/06